Histogram legend displaying bucket data instead of data statistics

What Grafana version and what operating system are you using?
Grafana v8.3.3

What are you trying to achieve?

We’re trying to view the distribution of latency values in our time series data.
The time series data is of format:
timestamp(ms) | Latency(ms), along with source tags designating the domain it came from.
We wanted to also put a legend in to view min/mean/max for the data to view data characteristics.

The beta histogram tool looked to be a good solution.

What happened?
We fed our time series data in, and the visualization worked well.
However, the legend showed values that seemed to be bucket distributions of the histogram rather than that of the data itself. Once we clicked the legend, the actual data statistics would be shown. I confirmed that it was indeed showing bar chart distributions when I toggled on the “All Values” column in the legend.

When using data with multiple source tags, only the first row of the legend would display the behavior, with the remainder of the rows showing the correct data.
censored_grafana_gif

It looks like the histogram is overriding the values here: grafana/data_processor.ts at main · grafana/grafana · GitHub

What did you expect to happen?
I expected for the first row to show me statistics on the data, rather than histogram bucket distributions.

Is this a bug or a feature? Is there a way of using overrides to overcome this issue?
I tested it on play.grafana.org as well and was able to repro it.